1 a 2 DEN
Zimní tábor Sněženky a Machři! Zdravíme Vás z Horní Bečvy! Hned první den jsme stihli nejen procházku po okolí, ale také suprovou bobovačku. Večer nás čekala seznamovací párty a taky první soutěže i světelná diskotéka. Druhý den dopoledne jsme se seznámili se svahy Ski Rališka, na kterých budeme celý týden lyžovat a snowboardovat. Rozdělili jsme se do několika družstev a i ty, kteří nikdy nestáli na lyžích, před obědem jezdili na vleku a sjížděli modrou sjezdovku. Většina z nás jezdila lanovkou nahoru a trénovala na červených svazích. Odpoledne jsme zamířili na farmu a jízdu na lyžích jsme vyměnili za koňský hřbet. Dokonce jsme stříleli i ze vzduchovky, luku i foukačky. Po večeři nás čekala velkolepá oslava 10. narozenin Aničky a soutěž plná převleků, osobností i bytostí zvaná Partička.
3 a 4 DEN

Sněženky a Machři 3. a 4. den. Protože se dnes teplota vyšplhala vysoko na nulu i tady na Horní Bečvě, změnili jsme původní plán a jeli dnes na celodenní výlet. Nejprve jsme zavítali v Rožnově pod Radhoštěm do unikátního Světa kamenů, kde jsme viděli skvosty z celého světa. Hlavně jsme se ale těšili do aquaparku na tobogán, kde se mezi námi strhla velká vodní bitva. Jelikož se z nás stali kačeři (hledači kešek), několik jsme jich v Rožnově také objevili. A protože byl celý den ve znamení hledání pokladu, jeden sladký jsme si po vyluštění několika šifer i po večeři našli. Barvili jsme a foukali trička, než se strhl poplach a my museli venku projít strašidelnou stazkou odvahy.
V noci teplota klesla pod nulu a objevil se ráno konečně poprašek nového sněhu. Na sjezdovce jsme byli celý den a pilně trénovali slalom, carving. A i ti úplní začátečníci, mezi kterými byli i ti, kteří dosud nikdy nestáli na lyžích, dělali obrovské pokroky, že už před obědem vyjeli sedačkovou lanovkou až nahoru a sjezdovku sjeli dokonce po červené. Večer byl opět bohatý. Čekala nás velkolepá soutěžní módní přehlídka, táborové tanečky a další soutěž Český Milionář.
5 DEN

Sněženky a Machři 5. den. Zatímco jinde pršelo, Horní Bečva se konečně změnila v zimní království. My jsme si sněhu hlavně užívali na sjezdovkách, kde jsme po celý den pilně trénovali živý slalom, ale i slalom postavený z kuželů včetně brány. Večer nás čekal turnaj v šipkách, některé i pohádková jóga, ale zejména pak světová soutěž Talentmánie, kterou moderovali speciální hosté - nerozlučná dvojnice Pat a Mat. A že těch talentů bylo!“

Páteční ráno jsme všichni koukali jako vyjevení. Venku poletovaly obrovské vločky a přes noc napadlo nejméně deset centimetrů sněhu. S obrovskou chutí a nadšením jsme se vydali obléct do kostýmů, abychom ve ski areálu Rališka udělali parádní pozdvižení. Karneval na lyžích a na snowboardu se totiž jen tak nevidí! Vedoucí nám udělali překvapení a dovezli nám na sjezdovku i naše boty, boby, pekáče a vše, s čím se dalo jezdit ze zasněženého kopce dolů. Karneval tak pokračoval na kopci vedle sjezdovek v závodech na bobech. A protože sníh byl naprosto ideální na stavění sněhuláků, my jsme jich postavili hned několik. Zpátky k chatě jsme se vydali jako jinak než na bobech.
Odpoledne nás čekala velkolepá Zimní olympiáda se slavnostním slibem o medaile a diplomy. No a nastal poslední večer, na kterém nesměla chybět karnevalová zábava v maskách od začátku do konce, včetně tomboly, výuky tanců a posledních soutěží. Loučení v sobotu dopoledne bylo se slzami v očích. Předtím jsme dostali diplomy, odměny a sladké ocenění za krásný týden plných zážitků nejen na sněhu.
6 a 7 DEN