https://www.youtube.com/watch?v=Lju8qlG6AcU
https://www.youtube.com/watch?v=Lju8qlG6AcU
1. Den 27.7.2019

Každodenní táborové dění sledujte

zde
Během plavby nás přepadli nebezpeční piráti a zajali naši Černou Perlu, do bezpečí v přístavu Port Royal jsme se ale dostali a začali týden procházkou po okolí. Po večeři se o nové piráty a pirátky utkali v zábavných soubojích kapitáni Jack Sparrow, Hector Barbossa, Davy Jones a Elizabeth Swannová. Nové členy na své palubě přivítali první důstojníci oblíbeným pirátským nápojem Rumem. Poté měly posádky první úkol - vymyslet si svůj bojový pokřik, který je bude na jejich plavbou Karibikem doprovázet.
2. Den 28.7.2019

Hned po snídani na nás čekali první soutěže, jelikož jsme správní piráti tak se nemohli odehrávat jinde než ve vodě, abychom získali body pro svůj tým, museli jsme plavat pod hladinou moře, sbírat dělové koule a označit jednotlivé posádky pomocí šátků v jejich barvách. Odpoledne jsme zůstali na souši a stavěli lodě Černou Perlu, Bludného Holanďana, Pomstu Královny Anny a Císařovnu, zároveň také piráti zdobili své kapitány a ušili si maskoty týmů. Abychom zachránili posádku Černé Perly před kletbou, bylo za potřebí sesbírat všech 882 medailonů vyrobených z Aztéckého zlata, což jsme večer oslavili na prvním pirátském bále.
V pondělí jsme mohli na karibských vlnách sledovat napínavé utkání mladších a starších pirátů v oblíbené hře Piratball. Doslechli jsme se, že v okolí krouží nebezpečná posádka Bludného Holanďana, aby nás nic nepřekvapilo, trénovali jsme manipulaci se zbraněmi, všichni si vyzkoušeli střelbu z pistole, házení šipek, foukačku a taky luk. Po vydatném obědě jsme trénovali fyzickou kondici - během mezi překážkami a hledali klíče ve výkalech Krakena. Za tvrdou práci nás večer čekala odměna, mohli jsme se zúčastnit živého vysílání známe soutěže Karibský talent, kde své nadání předvedli piráti z našich řad. K získání bodů pro svůj tým jsme luštili šifru, hledali srdce ukryté v truhle mrtvého muže a také klíč k jejímu otevření, stěžením pro nás byla tma všude kolem.
3. Den 29.7.2019

4. Den 30.7.2019

Úterní den začal probíhat v duchu boje, posádky mezi sebou soutěžily v nejrůznějších disciplínách: sbírání mořských želv, přenášení dělových koulí, uvazování lan, a další… Když jsme se posilnili a odpočinuli si, vydali se mladí piráti hledat ukrytý poklad až na konec světa, museli překonávat nejrůznější nástrahy a překážky. Dopis v láhvi nám prozradil, kde se poklad ukrývá, a odměna opravdu stála za to. Večer na nás bohyně moří Kalypso seslala velkou bouři, abychom se neutopili na obrovských vlnách karibského moře, zůstali jsme raději na pevnině a vydali se za kulturou.

5. Den 31.7.2019
Poslední den letošního roku se piráti opravdu nenudili, hned po snídaně složili přísahu a soutěžili jak za sebe, tak i jednotlivé posádky na pirátské olympiádě. Prošli si 25 disciplín - lovení rybiček, střelba na branku, hoď kladivem, házení hvězdic, či lezení po laně. Odpoledne na nás čekala cesta k prameni mládí, abychom neumřeli hlady, uvařili jsme si polívku ze všech ingrediencí, které jsme našli a formou smlouvání vyměnili. Mezitím se nejmenší piráti věnovali zdobení masky svého kapitána. Večer si týmy připravily vystoupení pro své kapitány, důstojníky, kormidelníky ale i ostatní posádky a oslavili Silvestra s kapkou dobrého rumu a ohňostrojem pod širým nebem.
6. Den 1.8.2019

Včera jsme opustili prostory Karibiku a vyrazili směr Pustevny, všichni piráti se mohli projít po Stezce Valašska, ti větší sjet Pustevny na koloběžkách. Potom jsme se vydali k soše boha Radegasta. Po návratu zpět na moře na nás čekala pravá pirátská veselka. Jelikož byl den dost náročný, odpočinuli jsme si večer u táboráku, kde se hrálo, zpívalo a nechybělo samozřejmě ani opékání párků. Ti nejodvážnější z nás se ještě vydali do temné říše Davyho Jonese na hrůzostrašnou stezku odvahy.
7. Den 2.8.2019

Předposlední den se posádky rozdělili do dvou skupin, zatímco jedna polovina vyráběla na pláži obrazce z písku, druhá si užívala jízdu na psím spřežení. Odpoledne jsme se vydali na plavbu po karibských ostrovech, abychom složili poslední pirátskou zkoušku, museli jsme formou hry plnit testy zručnosti, dovednosti, přesnosti apod. Následně jsme se zapsali na přednášku o zbraních a výbušninách, používaných nejen mezi piráty, nechyběla ani názorná ukázka. Poslední společný večer se ale stala věc nemilá, všichni kapitáni, důstojníci i kormidelníci byli Krakenem uneseni. A je  tedy nic jiného, než hodit strach za hlavu a vydat se je zachránit, abychom nasbírali další body pro své týmy, nehledali jsme pouze své vedoucí, ale také všechny věci, které cestou ztratili: kompas, dalekohled, mapy. Za odměnu se na palubě konala závěrečná diskotéka, obohacená o módní přehlídku, tombolu a také ohňostroj.
Poslední Den 3.8.2019

A je to tady, naše plavba za dobrodružstvím končí… Na posledním pirátském sněmu v přístavu Port Royal byli rozdány krásné odměny za disciplíny, ve kterých piráti během celého týdne soutěžili, každý také dostal diplom od svého kapitána. Pirátský výbor přeje všem zúčastněným mnoho zážitků na jejich další plavbě, zároveň bychom také chtěli poděkovat za příjemně strávené dny na vlnách Karibiku, a těšíme se na brzké shledání v příštím roce! PIRÁTI POZOR! V PŘÍPADĚ SEBEMENŠÍHO NEBEZPEČÍ, NEZAPOMÍNEJTE NA KLÍČOVÝ PRINCIM PIRÁTSKÉHO KODEXU, aneb PARLEY.