1. Den 20.7.2019

Každodenní táborové dění najdete i na Facebooku
Vážení studenti Bradavic! Školní rok je opět tady a my, profesorský sbor školy čar a kouzel, Vás srdečně vítá!

Po setkání všech kouzelníků, zástupkyně ředitele Minervy McGonagallové a Hagrida na nástupišti 9 a 3/4 jsme se všichni vydali Bradavickým expresem na cestu, která však byla u bran Bradavické školy přepadena zlými mozkomory. Studenti tak byli pro bezpečí odvedeni Brumbálem ke škole, kde došlo k souboji mezi ředitelem a Voldemortem. Ten byl zdárně zahnán do Zapovězeného lesa a naši studenti se tak mohli ubytovat a seznámit s prvními kamarády. Po večeři v hodovní síni se kouzelníci připravili na rozřazovací rituál, kdy byli moudrým kloboukem zařazeni do své koleje. Nebelvír v čele s Brumbálem, Hagridem a Molly Weasleyovou, Zmijozel vedený Severus Snapem, Luciusem Malfoyem a Bellatrix Lestrangeovou, Mrzimor s ředitelem Alastorem Pošukem Moodym, Pomonou Prýtovou a Tlustým mnichem a dále pak Havraspár v čele s Filiusem Kratiknotem, Helenou z Havraspáru a Zlatoslavem Lockhartem jsou názvy všech čtyř kolejí a jejich profesorů, které mezi sebou po celý týden svedou čestný boj o nejlepší kolej Bradavic roku 2019.
První školní den v Bradavicích naši kouzelníci poznávali kamarády ze své koleje. Vytvořili si svou kolejní vlajku a výsledné dílo nastříhali na šátky, které nyní představují jednotu celého týmu. Odpoledne nám počasí moc nepřálo, ale i tak jsme se dokázali na celý odpolední program zabavit škálou různých her a vtipných aktivit, které přinesly první body pro jednotlivé koleje. Nicméně, po večeři dorazila do Bradavic nepříjemná zpráva z Gringottovic banky. Byl ukraden kámen mudrců! Hledá se podivný umolousaný balíček! A to byla výzva pro všechny kouzelníky. K získání kamene mudrců bylo potřeba najít několik klíčů k otevření komnaty, vyhrát šachový turnaj, porazit Quirrela a najít kámen. Po úspěšném zvládnutí všech aktivit se konala první bradavická diskotéka oslavující úspěšný start školního roku.
2. Den 21.7.2019

3. Den 22.7.2019

Dopolední program druhého dne se odehrával v prostorách bradavického okolí. V Zapovězeném lese vytvářeli studenti svá košťata, kouzelného tvora své koleje, tedy hada, lva, havrana a jezevce, příbytek pro své maskoty a podobiznu svého kolejního profesora za pomocí přírodních materiálů. Vzniklá košťata pak použili na velký famfrpálový turnaj, kde se utkaly týmy jak menších, tak větších kouzelníků z každého týmu. Odpolední část programu se týkala výuky obrany proti černé magii. Za nalezené ingredience poblíž Hagridovy chýše dokázali naši studenti uvařit chutné polévky, které přispěly k získání dalších bodů pro celou kolej, stejně jako večerní série zábavných her-mumie Ufňukané Uršuly, Dobbyho ponožky či kouzelný pytel srandy
4. Den 23.7.2019

Úterní dopolední program čekal všechny bradavické koleje velký Brumbálův souboj. Soutěžilo se za celé týmy, které porovnávaly své síly v několika zábavných disciplínách. Studenti si tak vyzkoušeli například slalom s dračími vejci, posílali si camrál mezi nohama a nad hlavou, vybírali Bertíkovy fazolky z prachu Ronovy Prašivky, které poté naházeli do pneumatik auta Artura Weasleyho, navštívili Černé jezero a došlo i na přetahovací souboje s lanem. Odpoledne patřilo stíhačce po okolí Bradavic doplněné řadou aktivit, za jejiž úspěšné splnění získával celý tým tematicke kvízove otázky do křížovky vedoucí k nalezení pokladu. Večer následovala hodina muzikologie, tanečky a po hlasování do ohnivého poháru bylo vybráno letní promítání filmu Špunti na vodě.
5. Den 24.7.2019 (Štědrý Den)

Středeční den byl věnován celodennímu výletu na Pustevny. Nejprve jsme se vydali na stezku v oblacích a poté jsme po jednotlivých skupinách vystoupali přes sochu boha Radegasta až ke kapli svatého Cyrila a Metoděje. Počasí nám přálo, proto jsme si užili jak krásného výhledu ze stezky Valašky, tak  procházek po okolí Pusteven. A jak už to tak bývá ve škole čar a kouzel v Bradavicích, včerejší 24. červenec se proměnil na vánoční Štědrý den. Studenty čekaly závody na bobech a na lyžích, z papíru se vytvářel dekorační řetěz na vánoční stromeček a nechyběl ani příjezd Santa Clause, který dětem předával dárečky. Celý vánoční den byl zakončen velkou oslavou na terase a bohatým občerstvením.
6. Den 25.7.2019

Čtvrtek dopoledne v Bradavicích patřil jak hodině kreativity, tak výuce přesnologie. Studenti školy čar a kouzel vytvářeli kouzelné mandaly z barevných písků a poté navštívili střelnici, kde si vyzkoušeli střelbu ze vzduchovky, foukačky, luku a zahráli si i šipky. Jelikož počasí v Bradavicích přálo, znenadání se strhla vodní bitva s balonky, která nenechala jeden suchý hábit. Vodní aktivity poté odpoledne pokračovaly dováděním na bazénu a přehradě. Po večeři přišlo další nemilé překvapení-Voldemort a mozkomoři přepadli a zapálili Bradavice! Obětaví hasiči z Bečvy se ale Voldemorta nezalekli a vyhnali jej znovu mimo Bradavice. Večerní program pokračoval táborákem a odvážní kouzelníci se i vydali na stezku odvahy přes Zapovězený les.
7. Den 26.7.2019

Předposlední den ve škole čar a kouzel byli všichni studenti vyzváni k turnaji čtyř kolejí. Soutěžilo se jak za jednotlivce, tak za kolej a to hned v několika různých disciplínách-hod koulí a kladivem, hod petangem, ringo, výstup po žebříku, střelba do branky, hvězdice či slalom s košťaty a míčem. Odpoledne jsme se opět vydali na bazén a přehradu a užili si krásného počasí. Poslední večerní program si naši studenti připravili hned 36 vystoupení na Bradavický talent a předvedli nejen tanec, zpěv a vtípky, ale i balet, kreslení a řadu módních přehlídek. Celý program byl zakončen velkým kouzelným ohňostrojem.
Poslední. Den 27.7.2019

Je tady konec školního roku v Bradavicích! Den, kdy se rozhodne o vítězné koleji školy čar a kouzel! Předtím ale čeká naše studenty několik posledních soutěžních disciplín, které mohou vykouzlit body i pro kolej zdánlivě poslední...
...sobotní den tak začal skládáním vlajky z nastříhaných šátků vyráběných hned první den v Bradavicích a hledali se jak artefakty Harryho Pottera-hůlka, deník Toma Raddla, dračí vejce, mandragora, obraceč času nebo i zlatonka- tak i kolejní profesoři. Poté se studenti přesunuli na závěrečný ceremoniál, kde jim byla předaná vysvědčení, diplomy a cenné dárečky za dané disciplíny, ve kterých soutěžili během celého týdne. Profesorský sbor děkuje všem, kteří se zúčastnili studia v Bradavicích v letošním roce a těší se na brzké shledání v příštích letech. Nyní nastává čas vrátit se do světa mudlů...Libertatus inmediatus!