Každodenní táborové dění sledujte

zde
1.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

Hobití deník den 1.
Zdravíme všechny z Hobitína, kde jsme zdárně zakončili naši dlouhou cestu. Před večeří jsme se během první výpravy seznámili s kouzelným prostředím Mlžných hor, Zapomenutého lesa a Jezerního města. A protože v Hobitíně vždycky panuje skvělá nálada a Hobiti se také rádi baví, užili jsme si večer parádní venkovní zábavou a soutěžemi a velkolepou taneční divokou jízdou.

2.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ
Na ranním nástupu jsme se dozvěděli, že nás čeká první bojový úkol, a to útěk přes Mlžné hory před Zlobry. Musel je pokořit každý sám za sebe orientačním během plným nástrah, které jsme museli zdárně zdolat, abychom se dostali zpět do Hobitína. Odpoledne jsme tak rádi přivítali lanové hrátky u Jezerního města, které tvoří naše kouzelná přehrada. Netrpělivě jsme očekávali večer. Elfí královna Galadriel společně s Taurilel nás zavedla na slavnostní ohňový ceremoniál, kterému velel obávaný Drak Šmak a čaroděj Středozemě Gandalf. Uvítala nás ve Společnosti prstenů. Drak nás postupně rozdělil mezi Elfy vedené krásnou Arwen a Legolasem, Trpaslíky s hlučným králem Thorinem a pobočníkem Gimlim a mezi divoké Skřety, který vedl obávaný Azog a Bologem. Napětí vládlo každým okamžikem. Klidu jsme si užili až v našem letním venkovním kině.
3.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

Ráno jsme se probudili do dne plného slunce. Teplota na teploměru stoupala a my jsme se vydali na vodní bojovku do Roklinky. Jako správní Elfové, Trpaslíci a Skřeti jsme kromě bojového pokřiku ale potřebovali mít vlastní vlajku, což jsme také zvládli. Slunce ale hřálo tak neúprosně, že jsme odpoledne spěchali k Jezernímu městu, kde se u přehrady opět konala velká vodní bitva. Znavení jsme se vraceli zpět do našich příbytků a už zdálky jsme slyšeli, že v Hobitíně je poprask. Z oken naší kuchařky se valil hustý dým a z dálky jsme slyšeli hasiče. Přijeli s plnou cisternou a Hobitín nám zachránili proudy vody, který v horkém předvečeru krásně zkropil i nás. Po večeři jsme ukázali svoji bystrost během tiché Bilbovy pošty v Temném hvozdu a závěr dne patřil parádní taneční párty.
Sotva jsme dosnídali, slyšeli jsme zvenku divoké vytí. Bylo nám jasné, že nás čekají adrenalinové chvíle. Do Hobitína dorazilo vlčí a psí spřežení a bylo na každém z nás, s jako vervou a odvahu s ním vyrazíme vpřed. Nervy nám zklidnila až technika barevného pískování roztodivných mandal. Po řízku a poledním odpočinku nás ovšem čekalo další velké klání. Hobitiáda po vzoru olympiády, kterou jsme zahájili slibem, pověšením vlajky a zapálením slavnostního ohně. Večer se dokonce hrála pověst O cestě do Bájné země, která i zahájila velkolepou soutěž Středozem má talent.
4.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

5.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

Stavby Hobitínů v Temném hvozdu - to byl náš první úkol dnešního dne. Stavby to byly opravdu velkolepé. Sotva jsme si jich užili, už nás čekaly pavoučí lanové nástrahy, kdy jsme si prověřili naše týmové schopnosti i taktiku. Po obědě se ti z nás, kteří měli chuť se projet na ořích, vydali přes přehradu se projet na koních. A hned nás čekal další naléhavý úkol, náš kouzelník Gandalf dostal velký hlad a museli jsme mu připravit tu nejlepší baštu v kotlíku na ohništi. Bylo těžké pro něj ocenit, která polévka připravená Skřety, Elfy a Trpaslíky byla nejlepší. Vybral si tu s nejvýraznější chutí po gulášovce - elfí. Po společných tanečkách nás čekal další hvězdný večer, a to Tvoje tvář má známý hlas. No zpívali jsme až do pozdních hodin.
6.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

Dnešní den byl plný bitev a soubojů. Jako první náš čekala hobití házená spojená s hledáním arcikamu. Své fyzické schopnosti jsme dále zkoušeli při střelbě ze vzduchovky, luku a jeden a půl metrů dlouhé foukačky. Utkali jsme se i v šipkách. Souboje pak pokračovaly velkolepou Bitvou pěti armád. Na odpoledne jsme se všichni moc těšili, protože nadešel čas hledat poklad, ke kterému nás vedla cesta plná úkolů a překážek. Na jejím konci jsme museli najít detektorem kovů ztracenou truhlu, která ukrývala šifru, která nás vedla ke ztracenému klíči. Ale který byl ten pravý, aby otevřel poklad? To jsme právě museli zjistit. Také večer byl plný adrenalinu. Zlobří ohně nám pomohly, abychom si udělali druhou večeři před tajemnou Sauronovou stezkou odvahy. Ti nejodvážnější z nás přečkali celou noc u ohňů venku.
7.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

Páteční den byl věnovaný velké výpravě na Osamělou horu. Cestou jsme se stavili se pobavit v letním parku Bílá plném atrakcí, sjížděli jsme ti odvážní horu Zbojník na koloběžkách a pak jsme šli do Obůrky rozmlouvat se zvířaty. Po cestě zpátky zrovna na Pašerácké stezce nás ale překvapila bouřka s prudkým lijákem, přišla o hodinu dřív, než hlásily meteostanice. Zmoklí na kost jsme běželi lesem do prvního úkrytu. Popravdě nejvíce jsme se těšili do teplé postele. Společná fotka na nástupu a po něm Hobitínský karneval s tombolou a kino ukončily náš poslední společný večer.
Poslední.DEN HOBIT/PÁN PRSTENŮ

Poslední den je vždycky smutný, protože jsme od rána balili kufry a museli jsme opustit naše hobití příbytky. Před slavnostním vyhodnocením a oceněním diplomy, odměnami a medailemi nás čekala poslední soutěž, která mohla zcela zvrátit celotýdenní klání. Hledali jsme ztracené krále Trpaslíků, Elfů i Skřetů, Gandalfa i Draka Šmaka, arcikam, klíče a další klenoty, které ukradli Zlobři. O jeden jediný bod vyhráli letos Elfové. Tak sbohem Hobitíne a Šmaku, zase příští rok!